Lös inhandlingen av mat smart!

Ett av livets kanske allra största ok är att hinna med att laga mat och framför allt handla den. Det är verkligen inte lätt att få ordning på livspusslet på ett sådant sätt att det går smidigt, både tidsmässigt och ur en ekonomisk synvinkel, att ordna med alla middagar som ska till varje vecka – speciellt inte när man har kräsna barn hemma vid middagsbordet. För att lösa problemet så krävs det att man är smart och samtidigt har en genuin vilja att göra situationen bättre, och det är inte alltid lätt, men det är alltid värt det i slutändan.

Bananer i matvarubutik

Veckohandla

Sätter er ner tillsammans och titta på hur budgeten ser ut för era inköp av matvaror. Det är lätt att hitta om man kollar på kontoutdrag, eller om det är så att ni har ett kort i en matbutik. Det gör att ni lätt får en uppfattning om hur mycket pengar ni spenderar varje vecka på mat, och kanske finns det ett tillfälle att se till att spara in lite pengar genom att handla smartare. Om man ser till alla matvaror så håller sig den stora majoriteten av varorna en vecka minst, och det betyder att veckoplaneringar på en söndag, följt av inköp, är ett smart drag. Det gör att ni vet att allt kommer att finnas hemma under kommande vecka, och nästföljande söndag är det dags igen för samma moment. Det tar en stund att komma in i rutinen, men när den väl sitter så kommer ni att känna er tacksamma och nöjda!

Matkasse

Eller varför inte prova på att köpa en matkasse i några veckor och se hur det går? Det gör att ni kan få hela veckans middagar ordnade och färdigpackade och det enda som ni då behöver bekymra er om är att köpa till de extra saker som behövs till frukost, luncher och eventuella snacks. Det är tidsbesparande om inte annat att låta någon annan se till vad du ska äta, och det är samtidigt ett sätt för dig att kanske upptäcka något nytt!