Det är inte svårt att vara vegetarian!

Det verkar vara så att många människor har stora problem med att acceptera när någon är vegetarian. Mycket har det säkert att göra med att traditioner och vanor sitter så hårt och så djupt i människors sätt att vara på, och att köttet på något sätt blivit en naturlig och självklar del av födan, även om det faktiskt kanske inte behöver vara så. För faktum är att den vegetariska kosthållningen inte alls behöver innebära en speciellt stor omställning, och att det verkligen finns goda och många alternativ till att få i sig av den lilla del av näring som köttet faktiskt ger oss. I många läget är det rent onödigt att äta det, och vi gör det många gånger av lathet. Därför kan det vara dags att tänka om och prova något nytt!

Gör det för dig själv och miljön

Att inte äta kött är inte bara något som gör att du själv ser till att ta hand om din egen kropp och ditt välmående. Något som du missar med att ta bort köttet är bland annat protein, men du slipper också en mängd olika bakterier och eventuella sjukdomar när köttet lämnas borta från menyn. Köttet är dessutom en av de största bovarna till miljöproblem, då köttindustrin i sig genererar växthusgaser och att transporterna av kött bidrar till ännu fler gaser som gör att vår planet får en högre temperatur allt snabbare.

Så det finns med andra ord väldigt mycket som går att göra bättre när du lämnar köttet borta från tallriken. Och det går samtidigt att laga väldigt god mat på ett lätt sätt – ta bara detta som ett exempel: